АктуелноОхрид

Митревски закажа итна седница – пратениците ќе ги гласаат измените за автопатот Кичево – Охрид

Македонското собрание за денеска свика идна седница, која ќе се одржи во 13:30 часот.

„По барање на група пратеници од опозицијата и од мнозинството, а по нивна меѓусебна координација, претседателот на Собранието, за денеска во 13:30 часот закажа итна седница за Предлог на закон за дополнување на Законот за реализација на инфраструктурни проекти за изградба на патна делница Миладиновци – Штип и патна делница Кичево – Охрид, по скратена постапка, предложен од Владата“, стои во соопштението од Собранието.