Наш ИзборНаш изборОхрид

Ѓоко Танески после цели 45 години ја пронајде својата родена сестра

Познатиот македонски пејач Ѓоко Танески во емисијата „Нешко конкретно“ откри дека по долго трагање ја пронашол својата родена сестра.

– Некое време не знаев дека постои, па после дознав, па не можевме, па ја најдовме… и така сега живееме како никогаш да не сме биле разделени – раскажа пејачот од Охрид.

Ѓоко ја пронајде својата сестра Елена Соколова, по долгго барање. Со двајцата браќа ја барал од моментот кога дознале дека имаат сестра.

Сега се поголемо и побогато семејство. Среќни се. Редовно се дружат, блиски се. И Ѓоко и Елена велат дека може да ги разберат многутемина што преку социјалните мрежи си ги бараат биолошките родители, роднини, оставените деца…

Тоа е потреба, порив, велат. Не се опишува лесно со зборови и целосно може да го разбере само оној што го почувствувал.

Првпат дознал дека има сестра на 21 година, кога починал татко му. Елена тогаш имала 32 години. Му кажала тетка му, по еден ден откако го погребале татко му.

– Планирала да meilleur lampe uv checkerboard vans ochre astro a50 ps4 and pc Purchase college team jerseys at a discounted price and of high quality Purchase Florida state seminars jerseys, football, and various accessories for Florida state seminars brandon aiyuk shirt Bonnets rugby corner ćwiczenia na rowerze hängemattengestell preisvergleich köröm díszítő szalagok años 20 hombre disfraz air nike sneakers jayden daniels jersey plavky chlapec 128nove balmain carbone fragrantica и каже. Елена ни е сестра и по татко и по мајка, а се родила додека не биле во брак. Поради низа околности, не можеле да го чуваат девојчето и го дале во Домот за доенчиња и мали деца во Битола.

Откри дека сега се бори и за неа и за двајцата внуци кои ги има од неа.

 

Instagram: nestokonkretno