Наш изборНаш ИзборОхрид

Пожар во месноста „Велмешко блато“ атар на селото Велмеј

На 18.02.2024 во 18.40 часот во СВР Охрид е пријавено дека во месноста „Велмешко блато“, атар на селото Велмеј, општина Дебрца, настанал пожар на нискостеблеста вегетација на земјиште во државна сопственост. Повредени лица нема, а интервенирала Територијалната противпожарна единица Охрид.