Наш ИзборНаш изборОхрид

Левица: Безмалку цела година се реконструира дворот во Охридската гимназија

Охридската гимназија останува сѐ уште со раскопан двор непосредно пред почетокот на второто полугодие поради неажурноста на локалната власт и изведувачот на работите фирма сопственост на Нефи Усеини поранешен советник и преседател на огранокот од ДУИ во Охрид. За уредувањето на дворот се трошат 233.271 евра, се вели во соопштението од  Левица ЛО Охрид .
Во продолжение истото го пренесуваме о целост:
Реконструкцијата на гимназијата започна на 29.04.2023 започнувајќи со оградата која се постави во дворот, за цена од 81.287 евра исто така преку фирмата на Нефи Усеини, до што уште еднаш се докажува скриената коалиција помеѓу ДПМНЕ и ДУИ во Советот на Општина Охрид. После тоа се премина на раскопување на дворот и се поставуваше водоводната и канализационата линија и до ден-денес остана дворот раскопан.
Ја повикуваме локалната власт на ДПМНЕ предводена од Кирил Пецаков и неговиот коалициски партнер Нефи Усеини од ДУИ да ги забрзаат активностите за реконструкцијата затоа што раскопаниот двор претставува опасност за учениците и минувачите.
извор: Левица ЛО Охрид