Како зимувале Охриѓани во минатото, недостасувале културните настани во голема мера – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
UncategorizedАктуелноОхрид

Како зимувале Охриѓани во минатото, недостасувале културните настани во голема мера

1961 во Охрид зимата се дочекала со спремност како што пишува во прилогот , не недостасувале дрва и јаглен (кои можеле да се купат во дрварницата) за разлика од минатата 1960 година,… туку недостаувала духовна храна, бидејќи освен драмската секција со една пиеса и два концерти немало други културни активности таа зима… пренесува во својата објава на социјалните мрежи сторичарот Никола Митровиќ.