АктуелноВидеаОхрид

(ВИДЕО) Еколошки заштитениот Кеј се распаѓа во езерото

Додека под притисок на екологистите градот изгуби многу пари кои требеше да ги добие за санација на Кејот. Сега брановите дел по дел го кршат Кејот и го повлекуваат во Езерото. При секој посилен ветар и поголеми бранови, се дроги  и крши Кејот и пропаѓа во Езерото.

Кејот е поплочен со бекатон пред повеќе 20 години. Инаку Кејот нема никаква историска вредност. Истиот до втората светска војна воопшто не постоел, истиот бил изграден во бивша СФРЈ.

 

Поврзани вести…

(ВИДЕО) До кога Кејот ќе биде под заложништво на екологистите?

(ВИДЕО) Вака изгледа „еколошки заштитен“ паркинг во Охрид