АктуелноОхрид

Прекршочна постапка за родителот за негрижа кон својот малолетен ученик

СВР Охрид поднесе барање за поведување прекршочна постапка против (42) од Охрид поради занемарена грижа кон својот малолетен син, ученик во едно основно училиште во Охрид.

Пријавениот, како родител ја запоставил својата законска обврска за грижа и воспитување на малолетникот што резултирало со негово насилничко однесување кон други ученици во основното училиште.