АктуелноВидеаВидеоОхрид

(ВИДЕО) До кога Кејот ќе биде под заложништво на екологистите?

До кога Кејот ќе биде под заложништво на екологистите? Најатрактивното шеталиште за туристи редовно има проблем и стои блокиран поради екологистите.

И при најмал јужен ветар Кејот се поплавува, а во лето истиот е претесен за сите туристи и шетачи кои сакаат да уживаат покрај Езерото.

Инаку уште во 2016 год беше најавена реконструкција на Кејот.  Општина Охрид ја отпочна и постапка за реконструкција на градскиот кеј, за што од буџетот на локалната самоуправа беа издвоени околу 2 милиони евра. Но, и покрај сите напори поради здружениеја на екологисти оваа реконструкција не се реализира.

видео: Охрид 1