Наш ИзборНаш изборОхрид

(ВИДЕО) Полноќно бдение во Црквата Света Троица во чест на Св.Емилијан Доростолски, изложена и чудотворната икона на Богородица Герондиса

Синоќа во црквата Света Троица во Охрид се одржа полноќно бдение во чест на денешниот празник посветен на Светиот Емилијан Доростолски.

 

Голем број верници присуствуваа на ова полноќно бдение кои имаа ожност да се поклонат и помолат пред чудотоворната икона на Богородица Герондиса, која беше изложена за прв пат во оваа црква.