АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

(ФОТО) Оперативните служби oд ЈП Охридски Комуналец со максимален ангажман на повеќе локации во градот и приградските населби

Тековно одржување на просторот од поранешната касарна каде ќе се одржува манифестацијата Ohrid calling 2023, како и секојдневно одржување на отворените простори каде се одржуваат културно-уметничките настани од фестивалот Охридско лето
✅ Се продолжи со темелно миење и дезинфекција на контејнерите за депонирање комунален отпад и локациите каде се поставени
✅ Чистење на кејот, чаршијата и тековно одржување на јавна чистота во с.Велгошти
✅ Одржување на просторот од спомен-обележјето на илинденците кај Прентов мост
✅ Косење, отстранување ниска и неуредна вегетација на повеќе локации ул Марко Цепенков, населба Видобишта, централно градско подрачје и главни сообраќајници
✅ Асистенција со дотур на вода на ППЕ-Охрид за гаснење на пожар во Ливоишта