АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Успешен настап на учениците од Гимназија на Државниот натпревар по хемија

На 26 мај на Институтот за хемија на Природно математичкиот факултет во Скопје се одржа Државниот натпревар по хемија за основно и средно образование. Од вкупно 94 учесници од четири различни категории на натпреварот за средно образование, нашите ученици се стекнаа со:
Во II и III категорија
Пофалница за успешно учество:
Климент Велкоски – ментор Христина Кузманоска
Сертификат за учество:
Митко Савев – ментор Билјана Стевоска
Ангелина Јолеска – ментор Билјана Стевоска
Бобан Мијаковски – ментор Христина Кузманоска
Калина Стојаноска – ментор Билјана Стевоска
Теофан Митаноски – ментор Христина Кузманоска

Им благодариме за посветеното време и вложениот труд на нашите хемичари и нивните ментори и им посакуваме бројни успеси и понатаму.