АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

(ФОТО) Охридската ТППЕ во спасувачка мисија на маче!

Во надлежност на пожарникарите-спасители е спасување на луѓе и животни од длабочини и височини ! Приоритет секогаш има загрозениот човечки живот ! Тппе Охрид во рамките на своите можности им помага и на животните во одредени ситуации ( технички интервенции кои може да почекаат одреден момент доколку се реагира на останата интервенција )…Во вакви ситуации најлесно е да омаловажувате институција која 24/7 е дежурна и се соочува со секакви комплексни интервенции ! Спасувачка мисија на маче кое мајката го пренесува од едно место на друго….p.s. оставете некои природни животински инстинкти да се одвиваат слободно и воедно грижете се за вашите домашни миленици…