АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Акција за подигнување кабаст отпад У.З.12 „Гоце Делчев” (населба Бараки) 27.05.2023 год.(сабота)

Ј.П.„Охридски Kомуналец” на ден 27.05.2023 год.(сабота) ќе организира акција за подигнување кабаст отпад (стар мебел, душеци, телевизори, шпорети, теписони и др.) од У.З.12 „Гоце Делчев” (населба Бараки)
????Се молат граѓаните кои живеат во споменатите делови од градот доколку имаат ваков отпад уредно да го депонираат најдоцна до 07.00 часот на 27.05.2023 година и претходно локацијата да ја пријават на дежурниот телефон 075-495-428, кој функционира секој ден во неделата во периодот 07.00 часот-21.00 часот
‼Кабастиот отпад треба да е уредно оставен до контејнерите или други пристапни места предвидени за подигнување комунален отпад