АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Богослужба во црквата Св. Никола Болнички по повод празникот на 22 мај

По повод празникот Свети Никола – летен, во црквата „Свети Никола Болнички“, в понеделник, 22-ри мај, ќе се служи богослужба.

Почетокот на богослужбата е во 07:30 часот.

Православните верници на овој ден го одбележуваат пренесувањето на моштите на Св. Никола во Бари