Наш ИзборНаш изборОхрид

(ВИДЕО) Реакции од дијаспората по отворањето на јавното WC во Охрид

Реакции од дијаспората по објавувањето на веста дека во Охрид после повеќе од 30 години се отвори јавно WC. Од дијаспората испратија видео од јавно WC во западна Европа кое има парно и се користи гратис.

Овие видеа во ЕУ се снимени од наши иселеници, и тие прикажуваат далеку подобри јавни WC-a од овие кои сега се во Охрид, но ако се земе во предвид дека во Охрид од распадот на бивша Југославија немаше јавни WC-a и луѓето за физиолошки потреби се „снаоѓаа“ кој како знае и умее ( влегувајќи по угостителските објекти, а некои и по парковите ) сепак може да сме задоволни дека после третина век, конечно Охрид доби јавно WC.