АктуелноВидеаВидеоИздвојувамеНаш ИзборНаш изборОхрид

(ВИДЕО) Антички затворен со тараби за туристите

Групи туристи сами се пробиваат низ тарабите поставени на влезовите на Античкиот театар во Охрид и така успеваат да се пробијат до овој бисер на нашето културно наследство.

Неофицијално на Античкиот театар се вршела промена на штиците и дрвените скали па токму поради тоа театарот е затворат за посета од туристите.