АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

(ФОТО) Вонредни активности пред утрешната средба во рамки на дијалогот Косово-Србија

Оперативните служби на ЈП Охридски Комуналец на терен пред одржување на утрешната средба во рамки на дијалогот Србија-Косово што ќе се одржи во Охрид
⬅️ Од безбедносни причини ќе се дислоцираат контејнерите за комунален отпад од рутите каде ќе се движат делегаците на места
со пристапна оддалеченост
⬅️ Се спроведува машинско миење на главните сообраќајници: потег сообраќајна клучка на влез од Охрид-бензиска станица Билјанини Извори и дел од магистралниот пат Охрид -Скопје до Св.Еразмо
⬅️ На магистралниот пат Охрид-Свети Наум, потег Билјанини Извори-х.Метропол и на околното подрачје од комплекс Инекс се чисти расфрланиот комунален отпад и се спроведува темелно метење и миење на јавните површини