АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Дарувани 105 единици крв, 11 интервенции на спасителите на вода, 14 на медицинските тимови на Црвен крст

105 дарувани единици крв на традиционалната крводарителска акција Водици 2023, 11 интервенции на спасителите на вода и нуркачките тимови на Црвен крст Охрид, 14 интервенции на медицинските тимови на Црвен крст Охрид е билансот од ангажманот на Црвен крст Охрид на денешниот настан на одбележување на  празникот Богојавление-Водици. Сите на кои им беше укажана помош се во добра здравствена состојба.

Благодарност до сите волонтери на Црвен крст Охрид ангажирани на денешниот настан, кој успешно ги реализираа своите задачи и справувајќи се со голем предизвик, силен ветар и разбранато езеро.

Остануваме посветени  на хуманоста, секогаш и секаде каде е потребно.

 

Црвен крст