АктуелноВидеаВидеоОхрид

(ВИДЕО) Пајакот „оперира“ низ Охрид

Сообраќајната полиција воспоставува ред по Охридските сообраќајници. Се санкционираат  возачите на патнички автомобили кои, на коловоз извршиле неправилно и непрописно запирање на своите возила.

Автомобилите ги подигнува „пајакот“.  Несовесните возачи казната за непрописно паркирање ја плаќаат во ЈП Охридски Комуналец. Доколку пристигнат во моментот на подигнување на возилото, цената е двојно помала.

Апел: Внимавајте каде паркирате, користете ги само официјално зацртаните паркинзи.

извор: Охрид 1