АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на припадниците на турската заедница во Охрид и Република Македонија им го честита 21 Декември – Денот на наставата на турски јазик

Мајчиниот јазик и националната мисла се најважни обележја и нераскинливи делови од идентитетот на секој народ.

ВМРО-ДПМНЕ Охрид како носители на Локалната власт во градот преку почит и вреднување на разликите даваме значаен придонес за турската заедница како нераскинлив дел од Охрид.

Нека Ви е честит 21 Декември – Денот на наставата на турски јазик!


Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид