АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Во рамки на Свети Климентовите празнувања , вечерва изложба на Фото клубот „Охрид“

 Вечерва во Центарот за култура „Григор Прличев“ 16 членови на клубот ќе се претстават со 50 фотографии пред своите сограѓани.

– Преку фотографија ја раскажуваме својата приказна, што не успеваме да ја раскажеме со зборови. Таа дава бесмртност, ни помага да ги документираме нашите патувања низ животот и ја поттикнуваат нашата мечта, велат од Фото клубот „Охрид“.

Изложбата ќе биде отворена во 19 часот.