АктуелноОхрид

Пецаков: Чествувањата за Патронот на Охрид ги започнавме со одбележувања на патронот на ОУ „Св. Климент Охридски“ и Музички концерт во ОМУ „Методи Патче”

Чествувањата по повод „Св. Климент Охридски“ – Патронот на Охрид ги започнавме со одбележувања на патронот на основното училиште „Св. Климент Охридски“ и Музички концерт на учениците од ОМУ „Методи Патче”.
Денес продолжуваме со:
➡Промоција на Книгата за светите браќа
Климент и Наум од проф.д-р Димитар Пандев и Славе
Ѓорѓо Димоски;
Промотор: Диме Ратајкоски
Општина Охрид (голема сала)
• 12.00 часот
➡Традиционална изложба на Фото клуб – Охрид
НУ Центар за култура „Григор Прличев”
(Изложбен салон)
• 19.00 часот
➡Изложба на учениците од ОСУ „Св. Климент
Охридски“
НУ Центар за култура „Григор
Прличев“(галерија)
• 19.30 часот
➡СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 8-МИ ДЕКЕМВРИ
– ДЕНОТ НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ –
ПАТРОН НА ОХРИД
НУ Центар за култура Григор Прличев (голема
сцена)
• 20.00 часот

извор: ФБ Кирил Пецаков