АктуелноВидеаВидеоОхрид

(ВИДЕО) Хеликоптерската единица на МВР сеуште е во Охрид

Полициски службеници од Специјалната антитерористичка единица „Тигар“ при Министерството за внатрешни работи, деновиве изведува вежби во Охрид. На стрелиштето „Бејбубар“ во Охрид имаа боево гаѓање, а се одржа и  тактичко – показна вежба кај комплексот „Инекс“.  Завршните плански активности  ги спроведоја минатата недела кај каналот „Студенчишта“.

– Се работи за редовна вежбовна активност на од Специјалната антитерористичка единица „Тигар“ во која ќе се вклучи и Хеликоптерската единица на МВР, а целта е јакнење на професионалните компетенции на припадниците на Единицата за зголемена ефикасност и ефективност во борбата против криминалот и подигнување на безбедноста на граѓаните и државата, соопшти СВР Охрид.

Дека сеуште се во Охрид тимови од Специјалната антитерористичка единица „Тигар“  се потврдува со тоа што често се прелетува над Охрид.

 

извор: Охрид 1