АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Снегот се поблиску до нас

По вчерашните врнежи од снег на повеке европски места, по се игледа како снегот да се доближува се поблиску и до нас.

Во текот на изминативе два дена снежни врнежи беа регистрирани во Австрија, но и на Балканот поточно во Хрватска, каде медиумите пренесоа дека поголем дел од теритроијата на Хрватска е зафатена со снежни врнежи.

Фотографиите кои се објавија се идилични снежни пејсажи кои само природата може да ги направи.

Што се однесува со временските услови кај нас засега се најавени само врнежи од дожд на пониските места, но не се исклучуваат и врнежите од снег на повисоките планински врвови околу Македонија.