АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Се разубавуваат зелените површини со viola (очиња)

Екипите на „Паркови и зеленило” започнаа со оплеменување на јавните зелени површини во градот и околината со засадување на цветниот материјал viola (очиња) од сопствено производство
🌱Овој цветен саден материјал е издржлив и отпорен на пониски температури па ќе ги разубавува парковите со своите интензивни бои во престојниот период
🌱Засадувањето ќе се одвива етaпно, прво ќе се опфати центарот на градот со градскиот парк, па пешачките патеки до Горица и покрај каналот Студенчишта, кружните сообраќајници, па потоа периферните делови од градот, се` до напролет