четврток, февруари 29, 2024
АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Ј.П.„Охридски Комуналец” го честита празникот 11 Октомври

Ј.П.„Охридски Комуналец” го честита празникот 11 Октомври – Денот на народното востание на македонскиот народ🏳
За таа цел темелно се расчистени и хортикултурно уредени спомен-обележјата:
✔просторот кај спомен – обележјето на Мите Богоески лоциран во дворот на СОСУ Св. Кирил и Методиј
✔спомен – обележјето на Петре Пирузе Мајски во дворот на Основен суд – Охрид
✔спомен – обележјето во градски парк;
✔Спомен-паркот на револуцијата
🏳градот е украсен со знамиња, информираат од ЈП Охридски Комуналец.