АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Историски час од страна на НУ Завод и Музеј Охрид пред учениците од РЦСОО ” Ванчо Питошески”

НУ Завод и Музеј -Охрид, празникот 11-ти Октомври го обележа со одржување на историски час, пред учениците на РЦСОО ” Ванчо Питошески” од Охрид. Предавањето го одржа кустосот -историчар м-р Горан Митрески.