Пецаков: Деновиве се врши санација на потпорниот ѕид на пресекот на улиците „Климентов Универзитет“ и „Рашанец“ – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Пецаков: Деновиве се врши санација на потпорниот ѕид на пресекот на улиците „Климентов Универзитет“ и „Рашанец“

Деновиве се врши санација на потпорниот ѕид на пресекот на улиците „Климентов Универзитет“ и „Рашанец“.
Во комуникација со жителите од Стар град, овој потпорен ѕид беше означен како приоритетен за санација.
После завршување на санацијата на потпорниот ѕид се надминува опасноста од негово паѓање и појавување на свлечиште.
Изведувач на градежните зафати е „Бокоп“,напиша на својата ФБ објава градоначалникот Кирил Пецаков.