АктуелноОхрид

(ВИДЕО) Марко успешно преплива по деветти пат

Младиот Марко Пејчиновски денеска успешно го заврши деветото од планираните десет препливувања на Охридското езеро.

Релацијата Градиште – Трпејца – Охрид, која изнесува 20 километри, Марко ја преплива за 5 часа и 59 минути.