АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

(ФОТО) Општина Охрид ги отстранува сувите дрвја кои се опасност за граѓаните

Рано утринава од страна на Локалната самоуправа на улицата „Димитар Влахов“ се отстранува суво дрво кое е во фаза на распаѓање , а претставува потенцијална опасност за околината.

Дрвото е целосно суво, а се наоѓа во таков предел каде има објекти околу него при што може да доведе до поголема штета во случај на ветар или невреме.  Оставено е така веќе неколку години, каде граѓани подолго време се жалеле дека може да падне, па сега надлежните екипи од општината тоа го санираат.