АктуелноОхрид

Две стари гранати пронајдени на брегот на Охридското езеро кај Калишта

На 29.06.2022. година, во ОВР -Струга пријавено е дека на брегот на Охридското езеро кај струшкото село Калишта, пронајдени се две стари гранати. Увид и обезбедување на местото извршија полициски екипи а подигнувањето на гранатите, денеска ќе го изврши претставник на Дирекцијата за заштита и спасување.

извор: СВР
фото Архива