АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

ЕК „Акватика Јахтинг” Охрид,, дел од Белоцрквенскиот куп, во Бела Црква, Србија

Изминатиов викенд, 25-26 јуни, членовите на ЕК „Акватика Јахтинг” Охрид – „Aquatica Yachting” Ohrid учествуваа на Белоцрквенскиот куп, во Бела Црква, Србија. Се едреше во класите оптимист, ILCA 4 и 470 и беа постигнати следните резултати:
* Класа Оптимист:
Павел Стоев – 2ро место, машки, генерален пласман и 7мо место, севкупно.
Анастасија Лазеска – 14то место


* Класа ILCA 4:
Софија Ставрева – 2ро место
Илина Гаџовска – 3то место
Евгенија Ставрева – 4то место
* Класа 470
Евгенија Огненова / Наум Стојановски – 5то место.