АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

24 јуни, Ден на Балканските Египќани

Денес 24 јуни е Денот на Балканските Египќани. На овој ден во 1990 година во Охрид се одржа Оснивачкото Собрание на првата организација што ги штити идентитетот и правата на оваа заедница низ Балканот. Нека е честит и вековит празникот, за многу години, напиша во својата ФБ објава Рубин Земон.