АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Првата табла која потсетува на одбележувањето на Денот на езерото

На првото одбележување на Денот на Охридско Езеро во 2000 година во Охрид, ја поставивме оваа информативна табла која и ден денес стои на влезот на чаршијата наспроти поштата. Некои идеи, дела, одлуки и Денови се вечни. Како и пораката на таблата и првото мото: Го сакам Езерото ! I love the Lake , напиша во својата ФБ објава Дејан Пановски од билатералниот секретарјат за заштита на Дримскиот басен.