АктуелноВидеаВидеоОхрид

(ВИДЕО) За 6 часа и 40 минути Марко Пејчиновски успешно го заврши второто препливување од Радожда до Градиште

Со време од 6 часа и 40 минути, младиот охридски пливачки херој Марко Пејчиновски успешно го заврши второто препливување од Радожда до Градиште.

Ова беше втора траса од предвидените 10 за ова лето, што Марко ги најави, а се пливаше на дожина од 18 километри. Марко вели дека подготовките одат добро и така и ќе продолжат за сите најавени подвизи.

извор: ФБ Марко Пејчиновски
фото: PRTSC