АктуелноОхрид

Вучиќ од Свети Наум: Ова е местото каде што е напишана кирилицата

На крајот на успешниот ден, го посетуваме манастирот Свети Наум, една од најважните православни храмови, изградена во 905 година и местото каде што е напишана кирилицата.

Претседателот на Република Србија со лидерите на Западен Балкан го посети манастирот Свети Наум, по самитот #отворенбалкан

-напиша во својата објава на ФБ претседателот Вучиќ.