АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

ОО СДСМ Охрид: Градоналниче да Ве потсетиме дека Охрид е пред почеток на сезона, а времето брзо си поминува , па така сите лаги и неспособности на крајот излегуваат на виделина!

Помина скоро една година од одлуката на УНЕСКО со која Општина Охрид доби втора шанса и рок од две години да ја исполни долгата листа на обврски, ама исто така поминува скоро една година откако сегашниот ни Градоначалник се сликаше со стопанствениците на плажите и гласно ја обвинуваше тогашната локална власт .
⏰Но… ! Помина скоро еден месец откако истиот тој Градоначалник изјави дека и оваа сезона плажите ќе функционираат без концесионери и ќе останат неуредени , но овој пат бидејќи не може да се обвинува себеси, виновна му е централната власт.
🚫Иако е видливо дека престојот во Америка во целост и во секаква прилика му годи на Градоначалникот , но сепак тоа не би требало да го спречува да размислува на оваа тематика и затоа ние како ОХРИЃАНИ кои си го сакаат својот град би сакале да го прашаме и него и неговите соработници на кои што е оставена локалната самоуправа за време на неговото отсуство, дали сериозно мислат дека охриѓани не се збунети со неговите изјави дијаметрално спротивни од оние што ги даваше пред и за време на изборната кампања⁉️
📌Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски само пред неколку дена изјави дека Министерството за транспорт и врски НЕ ГО КОЧИ уредувањето на плажите и дека општина Охрид МОЖЕ САМА да ги уреди плажите согласно генералниот урбанистички план и препораките на УНЕСКО.
🗣Каде се уредените плажи Пецаков? Каде е јавниот повик за издавање на плажите под концесија? До каде се исполнувањата на препораките на УНЕСКО и дали знаете дека останува само уште една година да се исполнат?
На крај, што Ви се чинеше со изјавите дека на стопанствениците веднаш ќе им ги вратите плажите назад ? Можно ли е со азното од такви ветувања да ги купувавте народните гласови !?🚨🚨🚨
Градоналниче да Ве потсетиме дека Охрид е пред почеток на сезона, а времето брзо си поминува , па така сите лаги и неспособности на крајот излегуваат на виделина.
По се’ изгледа, Охрид ќе почека да види дали воопшто има градоначалник, се вели во ФБ објавата од ОО СДСМ Охрид.