АктуелноОхрид

(ФОТО) Шумската полиција од Охрид и Струга на планината Караорман открија бесправна сеча на околу 500 букови стебла

Шумската полиција од Охрид и Струга во заедничка акција со државниот инспекторат по шумарство во атарот на планината Караорман од страна на струшкиот регион откри бесправна сеча на околу 500 букови стебла,кои се обработени во огрев и истите се однесени во непознат правец, а додека 39 прм буково огревно дрво се одземени и предадени на НАЦИОНАЛНИ ШУМИ ПШС ЈАБЛАНИЦА-Струга,и за истото ќе следуваат соодветветни кривични пријави.

извор: NEWS1.mk

фото: NEWS1.mk