АктуелноОхрид

Редовни проверки и теренски активности, но и интервенција на неколку локации – еве што работеше ЈП „Водовод“ минатата недела

Неделен преглед на теренски активности ( 16.05 – 22.05.2022).
Екипите на ЈП ВОДОВОД Охрид, во периодот од 16ти до 22ри мај, покрај редовните проверки и теренски активности , интервенираа на неколку локации во Охрид и околината, со цел непречено и квалитетно водоснабдување за сите корисници.
🛠 Отстранети беа дефекти на следните улици:
– “Шар Планина” бр.62
– “Петар Поп Арсов”
– “Богомилска” бр.48а
– “Рашанец” – Лескоец
– “Железничка”
– “130”
– “Живко Чинго”
– “Билјанини Извори“
– “Гоце Делчев“
– “Абас Емин“
– Пешачка патека кај “Кадмо”
– “15ти Корпус“ – кај кружен тек
– “Лагадин“
– “Пештани’
– “С. Горно Лакочереј“
– “С. Долно Лакочереј“
– “С.Лескоец“
– “С.Велгошти“
За летниот период , пуштена е во употреба фонтаната пред гимназијата.

извор: ЈП Водовод Охрид

фото: Архива Охрид1