АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Ученичката Илина Илоска освои прво место на литературниот и Ликовен конкурс по повод патрониот празник на О.У Братство Единство

По повод патрониот празник на О.У Братство Единство Охрид , училиштето објави Литературен и Ликовен конкурс под мото ” Да си подадеме рака”

Ученичката од Петто одделение Илина Илоска , под менторство на одделенскиот наставник Зорица Димоска го освои првото место на литературниот натпревар  кој традиционално се одржува во ова училиште.

Наградите на Илина Илоска и на останатите наградени ќе им бидат врачени на пригодна свеченост кој ке се оддржи на 25 Мај 2022 година во среда во централната зграда на О.У Братство единство – крст џамија со почеток во 11 часот.

 

ohrid vest