АктуелноОхрид

Одржана генералната проба на годинешното ,,Распеано рибарче,,

Денес се одржа генерална проба на детското фестивалче Распеано Рибарче.Од утре 18 19 мај ќе се одржат 5 концерти за сите уќеници од основните училишта.На програма се 14 нови песни.

-Поради пандемијата имавме пауза од 2 години многу сме среќни што успеавме.Завршниот концерт е на 19 мај во 19 часот и ќе ни биди мило да не поетите.Имаме и две точки од Радика Фест од Дебар како гости, истакнува Методија Бараковски.