АктуелноОхрид

Градоначалникот Пецаков заминува на обука за лидери во Вашингтон

На покана на Амбасадата на САД во земјава, а како дел од програма за размена на политички лидери, градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков заминува на неколку дневен престој во Вашингтон.

Ова е прв пат еден грдоначалник на Охрид да биде повикан и да е дел од програма за политички лидери креирана и водена од САД.

Пецаков во Америка ќе остане 10 дена, колку што ќе траат активностите од програмата.

ПЕЦАКОВ ВО ВИДЛИВО БЛИСКИ ОДНОСИ СО АМБАСАДАТА НА НАШИОТ НАЈГОЛЕМ СОЈУЗНИК

Инаку Кирил Пецаков има исклучително блиски односи со амбасадата на САД во Скопје.

Амбасадорката на САД Кејт Мери Брз беше прва која го посети Пецаков воопшто, само два дена од како ја превзеде функцијата, а за средбата која веше закажана по барање на амбасадата, скоро една седмица пред Пецакво воопшто да ја превземе функцијата. јавноста ја информира „Охрид1“.

 

Амбасадорката Кејт Мери Брнз во четврток на средба со Пецаков

Фото : Архива Охрид1