АктуелноОхрид

Почина Петар Узуноски, струшкиот Манаки

Љубител на филмот уште од најмалите детски денови, активен и динамичен до мајскиве денови 2022
Постигнати повеќе успеси во непрофесионалниот(аматерскиот) филм во нашава држава и странство…
Голема желба му беше да стане мајстор на аматерскиот филм, јас мислам дека тие поени кој се регистрираат во кино сојузот на Македонија постојат, и мој предлог е ако тоа звање не му е доделено, посмртно да му биде доделено затоа што има добар придонес во аматерскиот филм…
Почивај во мир мајсторе.
-стои во ФБ објавата од стршката група.