АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

ОК ВМРО ДПМНЕ: Директорот на ЈП,,Колекторски систем,, да го реши проблемот со нефункционалниот колекторски систем

Директорот на ЈП „Колекторски систем“, Владимир Алексијоски наместо да ја префрла топката на Локалната самоуправа да ги засука ракавите и да го реши проблемот со нефункционалниот колекторски систем. Но очигледно не е способен за менаџирање и потребно е да си поднесе оставка од функцијата.

Директорот сега мудрува за еколошката катастрофа кај Воска заборавајќи дека претходно самиот тој беше и директор на ЈП „Водовод“.

Што направија претходно во однос на дивите приклучоци и неодвоената фекална и атмосферска канализација?

Што е преземено досега во однос на прочистување и санирање на критичните точки на колекторот?

Затоа што доцни санацијата за жал фекалии и непречистени води завршуваат директно во Охридското Езеро нанесувајќи сериозни еколошки штети и закани за езерото.

Ако централната власт на СДСМ и Директорот сакаат да докажат дека навистина не е така тогаш веднаш да се зафатат со рехабилитација и надградба на колекторскиот систем, во спротивно нека си одат.

Потребна е одговорност од Директорот затоа што системот е во тотален колапс и воопшто не е вратен во нормала како што ветуваше СДСМ.


Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид