АктуелноОхрид

Државното музичко училиште во Струга учествуваше на натпреварот ,,Инструментите на моите претци,, во Скопје

На ден 16.04.2022 ученици од нашето училиште учествуваа на натпреварот „Инструментите на моите предци“ во рамките на фестивалот за изворни и класични инструменти во Скопје кој го организира Детскиот културен центар „Карпош“ во соработка со Град Скопје. Уметнички директор на фестивалот е професорот м-р Новица Соколовски. Нашите ученици го освоиja следниот успех:
🥇Давид Нелоски – прва награда
🥇Хадисен Џафероски – прва награда
🥈Дарио Тренески – втрора награда
🥈Христијан Китаноски – втора награда
🥈Филип Трифуноски – втора награда
🥈Дарко Здравески – втора награда

 

фото ФБ Државно музичко училипте Струга