АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Градоначалникот Пецаков оствари средба со делегација од Турскиот културен центар

Остварив средба со делегација на Турскиот култерен центар, предводена од директорот Серхат Кула.
➡ Разговаравме за остварување на соработка во повеќе области.
➡ Меѓу кои, организирање на курсеви за изучување на турскиот јазик за сите кои сакаат студии за запишат во Република Туција, организирање обуки за занаетчии, чии производи подоцна ќе бидат промовирани и продавани низ повеќе држави.
➡ Понатака разговаравме и за размена на ученици и наставници.
➡ Турскиот културен центар, годинава ќе настапи на Охридско лето со 12 учесници.
➡ Свои канцеларии, имаат во повеќе од 58 земји.
-пишува во својата ФБ објава градоначалникот Пецаков.
општина Охрид