АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

120години од смртта на Методи Патчев

На пригоден начин, Општина Охрид во четврток  ќе го одбележи јубилејот, 120 години од  смртта на Методи Патчев.

Во прилог Програмата за предвидениот настан

/https://ohrid.gov.mk/120-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%be%d0%b4-%d1%81%d0%bc%d1%80%d1%82%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%87%d0%b5%d0%b2/

општина Охрид