АктуелноОхрид

Одржан завршниот настан од проектот „Поддршка на иницијативи предводени од млади за заштита и одржлив развој на Светското наследство на УНЕСКО Охридско Езеро”

Денеска во црквата „Св. Софија“ како Општина Охрид присуствувавме на завршниот настан од проектот „Поддршка на иницијативи предводени од млади за заштита и одржлив развој на Светското наследство на УНЕСКО Охридско Езеро” во организација на Центарот за ресурси во животна средина (РЕЦ) – Република Македонија.
?Победник беше тимот ,,ОХРИД ЗА СИТЕ” од РЦСОО „Ванчо Питошески” во конкуренција на четирите средни училишта во Охрид.
✍?Честитки за учениците и менторите со цел подобрување на свеста, знаењата и капацитетот на младите за препознавање, прифаќање и заштита на извонредните карактеристики на нашиот регион.
✍?Како Локална самоуправа ја препознаваме младината како неизоставен фактор и еден од главните двигатели на одржливиот развој, заштитата и унапредувањето на природните и културни вредности на Охридското Езеро и Охрид, напиша во својата ФБ објава советникот Перчо Божиноски.