АктуелноОхрид

Демироски : Некој на потписот се изјаснувал тоа што не е заради лична корист

Секој треба да знае дека судбината на неговата нација е негова сопствена судбина.
Никогаш не можеме да оспориме и да одбереме кој да ни е татко и мајка или кој да се нашите роднини , тоа е господова одредба.
Исто како што е господовата одредба за Националната припадност .
Можеме да менвиме Другари, пријатели , политичка партија и др.
Но никогаш не можеме да го смениме тоа што не создал господ – идентитетот.
Ние сме тие Еѓупци – Египќани .
Човек што го менува својот идентит и се претставува нешто што не е, тој човек е спремен на се и од таквите очекувајте и полоши работи.
Денес по објавените резултати од пописот гледам дека многу луѓе се чувствувале нешто што не се и го сменале својот идентитет во ( Бугари , Албанци и Роми ) заради некоја лична корист.
Но во секое лошо има и добро.
Подобро достоинствени 3000 Египќани , одколку 10 000 Египќани со нечиста крв.
И Покрај лошиот спроведен попис – Пак во Охрид сме Втор Народ по бројност, пишува  Демировски во својата ФБ објава.