АктуелноОхрид

Одржана деветтата седница на Советот, едногласно прифатени сите точки за бесправно изградените објекти

Советот на Општина Охрид, денес ја одржа својата деветта седница. На дневен ред имаше 84 точки, кои во најголем дел се однесуваа на годишни извештаи за работа на општинските служби и јавни претпријатија и финансиските извештаји на образовните институции. Вообичаено на дневниот ред беа и точките за легализација на бесправно изградени објекти на територијата на Општина Охрид.

Седницата помина во знакот на усвојување или неусвојување на точките, а сето тоа во зависност од партиската припадност на советниците. Сите точки кои се однесуваа на тековните активности беа прифатени, а повеќето годишни извештаи советот не ги прифати.

Советниците едногласно ги прифатија сите точки за бесправно изградените објекти.

 

општина Охрид